Schází vám ještě nějaký dáreček pro babičku, dědečka, tetičku, malého brášku … ? Pokud rádi tvoříte, což asi ano, když jste zavítali na naše stránky ;-), tak se pojďte s námi podívat, co byste ještě do Štědrého dne mohli stihnout vyrobit … S dětmi nebo pro děti, klidně i s dětmi pro děti 🙂

 

Dneska budeme potřebovat:

Barvu na textil, nějaké šablony nebo pomůcky, kterými budete tisknout ( např. brambory, jablka, houbičky na nádobí, guma … v podstatě cokoliv se zajímavou strukturou nebo něco, do čeho se dá vyříznout vámi zvolený tvar) a věc, na kterou chcete tisnout ( např. bílé tričko, ubrus, uterku, nákupní tašku, povlak na polštář …)

 

My jsme použily barvy na textil ve spreji od Tchiba, kde byly přiložené i šablony. Ale svoji šablonu si můžete jednoduše vyrobit třeba z tvrdšího papíru.

 

 

TIP: dětská bílá trička jsou zakoupená v Pepcu za pouhých 29,- Kč kus a povlaky na polštář za 19,- Kč kus 😉

 

Do trička jsme vložily kartonový papír, aby barva náhodou neprosákla na druhou stranu. Přiložily šablonu, dávejte pozor, aby se neposunula, ale my jsme ji ani nijak nepřipevňovaly …

 

 

Přestříkání barvou, použily jsme dvě různé, dají se různě kombinovat, míchat…

 

 

A výsledek 😉

 

 

Trička se nechají zaschnout, nejlépe do druhého dne a potom se po rubové straně přežehlí.

Pokud nechcete mít barvu nastříkanou kolem motivu, tak okolo šablony položte třeba novinový papír. Nám se to nakopak líbí, vytváří to zajímavý efekt.

 

A tady ještě povlak na poštář. Dětem se moc líbil motiv peříček, tak ho máme všude 🙂

 

 

 

Barvu jsme použily také k tištění a to pomocí brambor, do kterých jsme si vyřezaly motivy hvězdičky a stromečku a potiskly ubrus.

 

 

 

Krásné Vánoce a tvořte s námi dál 😉