Přestože spoustu věcí vhodných na tvoření seženeme zdarma, když se pořádně rozhlédneme kolem sebe, ať už doma nebo venku, tak občas něco dokoupit musíme.

Samozřejmě existuje velké množství internetových e-shopů. Dneska jsem se ale zaměřila spíše na kamenné prodejny. Někdo raději nakupuje, když vidí věci na vlastní oči a může si je osahat 😉

Tady jsou moje tipy:

KIK – www.kik-textilien.cz

V tomto obchodě vedle textilu, který je hlavním artiklem, najdete hodně věcí na ruční práce a to za velice příjemné ceny. Určitě se zajděte podívat, jestli ve vašem okolí nějaký je. Na jejich internetových stránkách nemají zdaleka celou nabídku, jen pár věcí na ukázků, dávám ho sem spíše pro informaci.

LIDL – www.lidl.cz

I Lidl čas od času nabízí moc hezké věci na tvoření. Já zde ráda nakupuji papíry na scrapbooking. Dokonce jsem tu sehnala třeba i vypalovačku na dřevo. A vždy ke konci roku tady kupuji základ pro vytvoření vlastního kalendáře z fotek nebo dětských výkresů, je to oblíbený dárek pro babičky 😉

TESCO – www.itesco.cz

Vedle základních věcí, které děti potřebují například do školy, tady mají vlastní kolekci výrobků pro kreativní tvoření  Go Create! Šikovné věcičky za rozumné ceny.

I když má Tesco i v některých částech republiky internetový obchod s vlastním dovozem k vám domů, je zaměřený spíše na potravinové zboží. Na kreativní věci doporučuji zajít osobně do obchodu.

TCHIBO – www.tchibo.cz

Některé jejich týdenní kolekce jsou zaměřeny na tvoření a dají se tu pořídit velice hezké věci.

Tchibo má internetový i kamenný obchod. Můžete i objednat na internetu a zboží si vyzvednout v kamenném obchodě, neplatíte tak poštovné a když se vám věci nelíbí, můžete je v obchodě nechat a nemusíte nic platit. Také ve středu, když začíná nová kolekce na internetu, je poštovné zdarma. A pořádají různé slevové akce.

PEPCO – www.pepco.cz

Jestli máte to štěstí a je v okolí obchod Pepco, jejich prodejní síť se teprve rozšiřuje, tak se zajděte určitě podívat. Mají zde spoustu základních věcí, jako pastelky, lepidla, čtvrtky, lepicí pasky, vodové barvy … za bezkonkurenční ceny. Také můžete zakoupit  třeba levné talířky a hrnečky a na ně potom malovat barvami na porcelán.

A samozřejmě v různých papírnictvích seženete také spoustu vhodných věcí, záleží, jak jsou vybavené.

Existují i specializované obchody s kreativníma potřebama, ale ty jsou bohužel pouze ve větších městech, i když se určitě najdou výjimky, za které jsme rádi.

Ať se vám dobře nakupuje a tvoří! A nechte se inspirovat.