Osmého února jsme se podle čínského horoskopu dostali do roku ohnivé OPICE.  Prý nás čeká zábavné období, kdy je možné úplně všechno. Tak to je paráda, zábavu, to my máme rády, o zábavné tvoření u nás určitě nouze nebude.

Opice jsou inteligentní, hbitá a bystrá zvířata. Nikdy se nevzdávají a zkouší všechny možnosti, jak dosáhnout toho, co chtějí. Jaké opice znáte? Kde žijí? A myslíte, že se pořád cpou jen banány?  Jsou to vaše oblíbená zvířata?

My s Nelinkou máme opice moc rády, sledujeme třeba gorilí rodinku v pražské zoo. Vždycky, když do zoo zavítáme, tak první kroky míří k nim. Teda hned po dětské zoo, kde se dají krmit malá kůzlátka. A většinou je tam pěkně narváno, gorily v pražské zoo jsou hodně oblíbené a občas se musíte trochu mačkat, abyste viděli, co zrovna dělá táta Richard, malý Nuru nebo jeho tetička Kamba. Ale brzy to snad bude lepší, protože jim postaví nový moderní pavilon. Už se moc těšíme.

A abychom ten začátek nového roku OPICE trochu oslavili, pojďme si vyrobit třeba opičí masku a můžeme si na ty malé inteligentní a šikovné opičky zahrát.

Šikovné opičky

Co potřebujete: papírový talíř, hnědou barvu (my použily akrylovou, vodou ředitelnou barvu, ale určitě poslouží i temperové nebo vodové barvy), nůžky,černou fixu, špejle nebo špachtli nebo kousek dřívka, barevný papír (hnědý, žlutý, bílý,… takový jaký se vám na opičku líbí), kousek houbičky na nádobí nebo štětec, lepicí pásku

Vystřihněte si do papírového talíře otvory pro oči, pěkně velké a tak akorát daleko od sebe, ať se vám pak maskou dobře kouká. Spodní část talíře odstřihněte, ale nemusíte, to není povinné 🙂

Talíř natřete hnědou barvou. My rády používáme místo štětce kousek houbičky na nádobí a talíř s její pomocí potřeme barvou nebo tupujeme (obtiskáváme houbičku v různých směrech po celém papíře, dokud nejsme spokojené s výsledkem;-)).  Poté nechte talíř chvíli uschnout.

Z barevného papíru si vystřihněte uši a oválnou část, kde bude pusa a čumák. A přilepte je k suchému připravenému talíři. Domalujte pomocí černé fixy, v tomto případě je lepší se silnějším hrotem.

Nakonec na rubovou část masky nalepte pomocí lepicí pásky špejli. Na tu stranu, kde chcete masku držet.

Pro zvětšení návodu klikněte na obrázek

Samozřejmě si můžete vytvořit jakékoliv jiné zvířátko, které je vaše oblíbené a hurá na oslavu čínského nového roku nebo možná na karneval 😉 Klidně jen doma, takový malý soukromý. A nebo co třeba narozeninová opičí party? 😉

Další nápady tady >>